Menu
Slogan

Bolnica "Sveti vračevi" poslovala pozitivno prvi put nakon 10 godina

  • Autor Nenad Popović

Bolnica "Sveti vračevi" u Bijeljini poslovala je pozitivno za prošlu godinu 432.514 KM, prvi put u proteklih 10 godina, rekao je direktor Bolnice Zlatko Maksimović.

Foto: Srna

 

Zaustavili smo finansijski pad Bolnice i počinjemo polako da rastemo, što je rezultat domaćinskog odnosa najvećeg broja zaposlenih – istakao je Maksimović.

On je na konferenciji za novinare u bijeljinskoj Bolnici zahvalio za podršku koju su u teškoj godini borbe protiv pandemije virusa korona pružili osnivač ove zdravstvene ustanove Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, Fond zdravstvenog osiguranja i Institut za javno zdravstvo Srpske, te lokalna zajednica, Crveni krst i brojni donatori.

– Odlično smo reagovali u kovid uslovima, a imali smo 1.300 hospitalizovanih i nikada nije bilo nedostatka slobodnih kapaciteta, kadra i opreme, kao ni entuzijazma i hrabrosti zaposlenih u Bolnici – ocijenio je Maksimović.

Prema njegovim riječima, donošene su prave oduke u pravo vrijeme, kao što je formiranje dodatne kovid bolnice uoči drugog talasa virusa korona.

Maksimović je rekao da bijeljinska Bolnica još ima obaveze iz ranijeg perioda, veće od 20 miliona KM, ali je izrazio uvjerenje da će u nastavku pozitivnog poslovanja i uz podršku cijele zajednice i to biti riješeno na najbolji način.

On je pohvalio i saradnju koju Bolnica ima sa medicinskim fakultetima u Banjaluci i Foči i za ovu godinu najavio ulaganje u znanje, navodeći da je to investicija koja se uvijek isplati.

Osim pozitivnog poslovanja, Maksimović je istakao da je Bolnica “Sveti vračevi” u Bijeljini u prošloj godini obezbijedila stalan rad Angio-sale, pi-si-ar laboratorije za cijelu regiju, otvoren je HISPA centar, a liste čekanja za kardiologa i reumatologa, koje su bile i do četiri mjeseca, skraćene su na 20 dana kod kardiologa i 15 dana kod reumatologa.

/SrpskaInfo/